Patronbolt.hu - patron, toner, nyomtató és minden, ami irodába való
5  szempont, amit érdemes figyelembe venni nyomtatóvásárlás előtt

5 szempont, amit érdemes figyelembe venni nyomtatóvásárlás előtt

Aktuálissá vált a nyomtató vásárlása, de a temérdek lehetőség között elvesztette a fonalat? Itt van pár kérdés, amit érdemes felvetnie magában mielőtt döntést hoz milyen nyomtatót válasszon.

 

1. Mennyire fontos a fenntartási költség és mekkora keretet szánunk a nyomtatóra?

2. Mennyit és mit szeretnénk nyomtatni: inkább dokumentumokat vagy inkább fényképeket?

3. Emellett mennyire fontos számunkra a nyomtatási sebesség?

4. Mennyire fontos számunkra a színes nyomtatás?

5. Hogy szeretnénk a nyomtatót csatlakoztatni számítógépünkhöz?

 

1.  Mennyire fontos a fenntartási költség és mekkora keretet szánunk a nyomtatóra?
 
Sokan beleesnek abba a hibába, hogy minél előbb a legolcsóbb nyomtató jó lesz majd, de nem járnak utána annak a kérdésnek, hogy mennyibe is fog kerülni a fenntartása.
 
Olcsó nyomtatók esetén a kellékanyagok (patron, toner) általában drágábbak, vagy akár hasonló áron vannak, mint maga a nyomtató volt. Így ennek a kérdésnek érdemes utána járni döntés előtt.
 
Ha nagyobb összeg áll rendelkezésre, akkor érdemesebb megnézni egy drágább nyomtatót és a hozzá kapcsolódóan mennyibe kerülnek a kellékek. Egy külső tintatartályos nyomtató első befektetésnek drágának mondható viszont utána a laponkénti költséget elenyésznek a patronos nyomtatóhoz képes.
 
2. Mennyit és mit szeretnénk nyomtatni: inkább dokumentumokat vagy inkább fényképeket?
 
Először is el kell döntenie milyen célra szeretné használni a nyomtató, hiszen itt is nagyon sok szempontnak meg  kell felelnie.
Színes legyen vagy csak fekete-fehér?
Dokumentumokat vagy képeket is akarunk nyomtatni?
Tudjon másolni is és szkennelni?
Patronos, toneres vagy külsőtartályos legyen? 
 
  • Napi szinten nyomtat és inkább dokumentumonak akkor egy mono (fekete-fehér) lézer, vagy külső tartályos nyomtatóba érdemes befektetni, amivel alacsonyabbak lesznek a nyomtatási költségei. Természetesen, ha ehhez még hozzájön a szkennelés és a másolás akkor multifunkciós kivitelben.
  • Ha napi szinten nyomtat és azért színes dokumentumokat is, akkor külső tintatartályos lehet a megfelelő döntés.
  • Amennyiben keveset nyomtat érdemes lehet egy olcsóbb gép választása, akár egy multifunkciós tintapatronos nyomtató. Amire ebbe az esetben figyelni kell, hogy legalább 2 hetente kell használni, hogy elkerülje az esetleges beszáradást.
 
3. Emellett mennyire fontos számunkra a nyomtatási sebesség?
 
Fontos a sebesség is? Ebből a tekintetből a sorrend: a leggyorsabb a lézer aztán a külső tartályos majd a patronos nyomtatók. (1 oldalas dokumentum nyomtatás esetén)
 
4. Mennyire ragaszkodunk a színes nyomtatáshoz?
 
Színes lézer nyomtatók: Jó minőség, magas fenntartási költségek, hosszú időre elég toner
 
Színes Külső tintatartályos nyomtatók: Jó minőség (változó), nagyon kedvező fenntartási költségek, hosszú időre elég tinta
 
Színes tintasugaras nyomtatók: közepesen jó képminőség, változó (modell függő) fenntartási költségek valamint a nyomtatófejet maga a patron tartalmazza, így a ritkább használat miatt be is száradnak.
 
5.  Hogy szeretnénk a nyomtatót csatlakoztatni számítógépünkhöz?
 
Már nagyon sok féle lehetőség közül választhatunk, amikor arról beszélünk milyen csatlakozási lehetőséget válasszunk.
Többek között az USB 2.0 –n kívül már Ethernet, Wifi, Wifi Direct kapcsolattal is rendelkező gép is létezik, hogy mobil eszközeinkről is tudjunk közvetlenül nyomtatni. Természetesen ezek az árban is megmutatkoznak. 
Viszont itt függ az ár a nyomtató típusától is (lézer, patronos, tintatartályos). Wifis multifunkciós tintasugaras Canon nyomtatók már kedvező áron be lehet szerezni.
 

Vissza a főoldalra »

A terméket a kosárba raktam.

Tovább nézelődöm, vissza a termékekhez
Kosár megtekintése és fizetés