Patronbolt.hu - patron, toner, nyomtató és minden, ami irodába való
Miért válassz üzleti EcoTank nyomtatót lézer helyett?

Miért válassz üzleti EcoTank nyomtatót lézer helyett?

Új nagy teljesítményű üzleti nyomtatóra van szükséged, de nem tudod melyik a jó döntés és lézerben gondolkozol? Gondold újra! 

Hogy miért is éri meg neked jobban egy külső tintatartályos Epson EcoTank nagy teljesítményű üzleti nyomtató jobban, mint egy hasonló árkategóriás Színes vagy Mono lézer? Itt megtudhatod!

 

1. Költségtakarékos

Talán a legfontosabb kiindulási pont az a költségtakarékos megoldás. A legkedvezőbb feltételekkel is egy lézer nyomtatóval soha nem fogsz tudni olyan kedvezően nyomtatni mint egy külső tintatartályossal főleg, ha az összehasonlítási alap egy színes lézer nyomtató. Még a legolcsóbb toner is ~10-15 ezer forint lehet színenként szemben egy EcoTank tintapalackkal, ami színenként ~5000 forint (112-es tinta esetében).

2. Nyomtatási sebesség.

Sajnos mindenkiben beleégett az a régi emlék és hozzáállásmód, hogy a tintasugaras nyomtatók lassúak. Ez sajnos igaz néhány belépő szintű modellre, de az ilyen kifejezetten erre a terhelésre tervezett nyomtatók, még a lézernél is gyorsabbak lehetnek. Tegyük fel kezdődik a munkanap és egy halom számlát, vagy szerződéseket kell kinyomtatni minél előbb. Bekapcsolod a lézer nyomtatód és vársz és csak vársz, hogy a nyomtató végre elérje az a hőmérsékletet, amivel a port bele tudja égetni a papírba és ne legyen maszatolós, porzós. Ezzel szembe ezt az időt megspórolod a külső tintatartályos nyomtatókkal. Nincs belemelegedés idő és a nyomtatás maga is hasonlóan gyorsan zajlik, mint egy lézernél.

3. "Vízállóság"

A lézer nyomtatóknak nagy előnye volt mindig is, hogy nem kenődik el a tinta és sok mindennek ellenáll. Ez már ugyan úgy igaz a pigmenttintákra, melyek éles, gyorsan száradó, az elkenődésnek és a szövegkiemelőknek ellenálló nyomatokat biztosítanak.

4. Energitakarékosság

A lézer nyomtatók köztudottan nyomtatás előtt bemelegednek, hogy tudjanak nyomtatni, ami mondhatni energiaigényes folyamat. Ezzel szemben ez a lépes az EcoTank nyomtatóknál kimarad így időt és energiát takaríthatsz meg.

5. Kevés mozgó alkatrész

Egy lézer nyomtatóhoz képes sokkal kevesebb mozgó alkatrésszel rendelkezik így kisebb a meghibásodás esélye.

 

 

 

Epson L6550

 

Gyors és nagy kapacitású multifunkciós EcoTank nyomtató alacsony oldalankénti költségeket garantál, minimális beavatkozással, hogy időt és pénzt takaríthass meg.

 

Főbb jellemzők:

  • Ultragyors nyomtatás és szkennelés: Akár 32 monokróm, és 22 színes oldal/perc
  • Rendkívül alacsony lapköltség: Gazdaságos, külső tintatartályos rendszer
  • Könnyen használható elülső tintatartály: Élvezd az egyszerű és problémamentes utántöltést a továbbfejlesztett tintapalackokkal
  • Mobil nyomtatás és csatlakoztathatóság: Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Ethernet és ingyenes mobilnyomtatási alkalmazások
  • Üzleti igényekre tervezve: Két darab A4-es méretű 250 lapos elülső tálca, 50 lapos hátsó lapadagoló, valamint A4-es 50 lapos automata lapadagoló (ADF)

 

Részletek

 

Miért válassz üzleti EcoTank nyomtatót lézer helyett?
Miért válassz üzleti EcoTank nyomtatót lézer helyett?

 

Epson L6570

 

Ultragyors, nagy kapacitású multifunkciós EcoTank nyomtató alacsony oldalankénti költségeket garantál, minimális beavatkozással, hogy időt és pénzt takaríthass meg.

 

Főbb jellemzők:

  • Ultragyors nyomtatás és szkennelés: Akár 32 monokróm és 32 színes oldal/perc nyomtatási sebesség
  • Rendkívül alacsony lapköltség: Gazdaságos, külső tintatartályos rendszer
  • Könnyen használható elülső tintatartály: Élvezd az egyszerű és problémamentes utántöltést a továbbfejlesztett tintapalackokkal
  • Mobil nyomtatás és csatlakoztathatóság: Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Ethernet és ingyenes mobilnyomtatási alkalmazások
  • Üzleti igényekre tervezve: Két darab A4-es méretű 250 lapos elülső tálca, 50 lapos hátsó lapadagoló, valamint A4-es 50 lapos automata lapadagoló (ADF)

 

Részletek

 

 

Miben is tér el a két nyomtató egymástól?

  Epson L6550 Epson L6570 Lézer nyomtató
Fúvóka konfiguráció 800 fúvóka fekete, 256 Fúvókák száma színenként 800 fúvóka fekete, 800 Fúvókák száma színenként -
Nyomtatási felbontás 4800 x 2400 dpi 4800 x 1200 dpi 600 x 600 dpi
Nyomtatási sebesség  32 Lap/perc Monokróm (normál papír), 22 Lap/perc Colour (normál papír) 32 Lap/perc Monokróm (normál papír), 32 Lap/perc Colour (normál papír) 18 Lap/perc Monokróm (normál papír), 18 Lap/perc Colour (normál papír)
Kétoldalas nyomtatási sebesség 16 A4 oldal/perc Monokróm, 9 A4 oldal/perc Colour 21 A4 oldal/perc Monokróm, 21 A4 oldal/perc Colour -
Első oldalig eltelt idő Monokróm 5,5 másodperc, Colour 9,5 másodperc Monokróm 5,5 másodperc, Colour 6 másodperc Monokróm, Colour 15,5 másodperc
Egyoldalas szkennelési sebesség (fekete-fehér A4-es) 26 ipm with ADF scan 5 sec. with flatbed scan 27,5 ipm with ADF scan 5 sec. with flatbed scan 27 / 21 kpp (kép per perc) (mono & színes)
Súly 17,5 kg 17,8 kg 23,4 kg

 

Az összehasonlításban látszik, hogy a két nyomtató, és egy ugyan olyan lézer nyomtató, amely szintén színes és hasonló árfekvésben helyezkedik el teljesen más eredményt produkál.

Fúvóka konfiguráció azért, fontos különbség, mert nagy mértékben befolyásolja a nyomtatás sebességét. Jól látszik a fenti táblázatban, hogy az L6570 több színes fúvókával rendelkezik, így lényegesen gyorsabb nyomtatást eredményez az L6550-hez képest.

 

Az egyik kimagasló különbség talán a nyomtatás felbontása, ahol látszik a lézer lemaradása az Epson tintás nyomtatójához képest. Valamint a nyomtatás és a szkennelés sebességén lehet még észrevenni eltéréseket. Mint fent a cikkünk elején említettük a lézer nyomtatók egyik hátránya a bemelegedési idő. Ez jól látható az összehasonlításban is, mivel a mondhatni akár több mint fele annyi idő alatt megkapjuk az első kinyomtatott oldalt az EcoTank nyomtatón, mint egy lézer készüléken.

 

 

Gyakran ismételt kérdések az EcoTankról
Megéri az Epson EcoTank?
A válasz az, hogy igen. Ha gyakran és sokat nyomtatsz az irodában, akkor mindenképpen, az EcoTank megfelelő lehet a számodra. 

Az Epson EcoTank be tud száradni?
Igen, ha nem használják huzamosabb ideig. Az EcoTank még mindig egy tintasugaras nyomtató, így továbbra is hajlamos a tinta beszáradására, ami eltömődött csövekhez vagy fúvókákhoz vezet. DE! Fontos megemlítenünk azt is, hogy míg egy patronos nyomtató esetében sokkal gyakrabban fordul elő. Saját belső használati tapasztalatunk is azt mutatja, hogy az általunk üzemeltetett Epson L15160-as nyomtató, kb. 1 hónap után is tökéletesen nyomtatott és nem volt beszáradás.

Mennyi ideig tart az Epson EcoTank tinta?
Az Epson EcoTank sokkal nagyobb oldalhozamú, mint a többi hagyományos tintapatron. Az, hogy ténylegesen meddig tart, attól függ, hogy mit nyomtatsz és milyen gyakran. Például, ha naponta sok színes képet, fényképeket nyomtatsz, sokkal hamarabb kifogyhat, mint, ha naponta csak szöveges dokumentumot nyomtatsz.

 

* Epson Promóciós kiterjesztett 1+2 év gyártói garancia! A kiterjesztett garancia csak regisztráció esetében érvényes. Részletekért látogass el az Epson oldalára: https://www.epson.hu/promotions/extended-warranty

Vissza a főoldalra »

A terméket a kosárba raktam.

Tovább nézelődöm, vissza a termékekhez
Kosár megtekintése és fizetés