Patronbolt.hu - patron, toner, nyomtató és minden, ami irodába való
Canon Pixma TS3355 nyomtató teszt

Canon Pixma TS3355 nyomtató teszt

A Canon Pixma TS3355 vezeték nélküli multifunkciós nyomtató egy belépő szintű multifunkciós (nyomtatás, másolás, szkennelés) tintasugaras nyomtató, amelyet családi és otthoni kisirodai használatra terveztek. A TS3355 a 2017-ben megjelent TS3150 frissítése. Árban és funkciókban némileg hasonlít a HP DeskJet 2723-hoz, egy másik kedvező árú multifunkciós nyomtatóhoz. Elődjéhez hasonlóan a TS3355 is egy belépő szintű gép, lassú nyomtatási sebességgel, relatíve magasabb üzemeltetési költségekkel és a Canon TS-sorozatú, fotó nyomtatására képes Pixmák közül az egyik legkisebb funkciókészlettel. Amit a TS3355 tud, az a kiváló minőségű nyomtatási eredmény, különösen a fényképek esetében. Ez a nyomtató olyan családok számára megfelelő, akiknek fontos, hogy havonta néhány szép pillanatképet, valamint alkalmanként dokumentumot nyomtassanak vagy másoljanak.

 

A Pixma kiválasztása


Jelenleg a Pixma TS sorozat közel 20 modellt foglal magában, a TS3355 a legalapvetőbb a csoportból, a nagyobb A3-as formátumú TS9550 pedig a funkciókban gazdag zászlóshajónak mondható. Ez utóbbi természetesen a leggyorsabb nyomtatási sebességgel, automatikus dokumentumadagolóval (ADF) a többoldalas dokumentumok szkennerbe küldéséhez, valamint a szokásos négy alapszín (cián, magenta, sárga és fekete) helyett öt színből álló tintapalettával büszkélkedhet.

 

Az itt tesztelt TS3355 viszont csak két patront használ. Az egyik fekete tintát, a másik pedig ciánt, magentát és sárgát tartalmazza. Ennek a patronos rendszernek az az elsődleges hátránya, hogy amikor a három tartály bármelyik kiürül, a teljes patront ki kell cserélni, ami mondhatni tintapazarlás és megnöveli az üzemeltetési költségek.

 

Canon Pixma TS3355 nyomtató teszt

A TS3355 egyetlen 60 lapos tálcájával rendelkezik, amely a gép hátuljáról nyitható ki és tölthető be. Ez bizonyos emberek számára nem annyira praktikus, ha fontos, hogy ne foglaljon a nyomtató sok helyet.

 

A papírtálcája akár 20 lap 10×15 cm és 10 lap 13×18 cm fotópapír tárolására is beállítható, ami nagyjából megegyezik kategóriában hasonló modellével, azonban nem támogatja a 13×18 centinél nagyobb méretű fotópapírt, és nem lehet A4-es képeket nyomtatni keret nélkül, nemhogy nagyobb méretűeket.

A TS3355 további korlátai közé tartozik, hogy nem támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást, és hogy egy feladatra mindössze 20 példányt tud nyomtatni.

De elmondható, hogy az ilyen kevés funkciónak is megvan az előnye, hiszen kisebb és könnyebb gépet kapunk cserébe. A kb. 435×316×145 mm (szé. × mé. × ma.) méretével és csekély 3,5 kilogrammos súlyával a TS3355 nagyon kevés helyet foglal, és könnyen mozgatható. Ugyanolyan méretű, mint elődje.

 

Valamivel kisebb és könnyebb is, mint az Epson belépő készüléke az Expression Home XP-5150, bár ez utóbbiban több mint kétszer annyi papír fér el, és néhány egyéb funkciót is kínál, például SD-kártya-támogatást és kettő helyett négy tintapatront.

 

Ellentétben a legtöbb magasabb kategóriájú multifunkciós készülékkel, a Canon egyik ár kompromisszuma, hogy a kezelőpanel nem egy érintőképernyőből, hanem egy 1,5 hüvelykes LCD kijelzőből áll, amelyen gombok és funkciógombok segítségével navigálhatunk és kezelhetünk. 

Canon Pixma TS3355 nyomtató teszt

Ami a havi nyomtatási mennyiségeket illeti, a Canon nem tett közzé ajánlott mennyiségeket vagy maximális üzemi ciklusokat ezekhez az alacsonyabb kategóriájú gépekhez. Elég, ha csak annyit veszünk figyelembe, hogy - a nyomtatási sebesség, a papírbevitel mennyisége, a tintapatronok oldalhozama, a duplex támogatás hiánya és a magas üzemeltetési költségek (ezekről hamarosan bővebben) - a TS3355 csak nagyon közepes volumenű használatra ajánlott. Ha havonta több mint 100-200 oldal dokumentumot vagy fényképet nyomtatsz, akkor érdemes feljebb keresgélni.

 

Kevés sallang


A csatlakoztathatóság elsősorban olyan opciókból áll, amelyek célja, hogy Te és családtagjaid gyorsan és egyszerűen csatlakoztathassák számítógépjeiket és mobil eszközeiket. Nagy sebességű USB (B típusú port) és Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/ni vagy a Canon egyes digitális és videokameráiról történő nyomtatáshoz szükséges vezeték nélküli PictBridge interfészekből állnak.

 

További mobil hozzáférési lehetőségek: Apple AirPrint iPhone vagy iPad készülékekhez, Mopria Android készülékekhez, Google Cloud Print és Canon iPrint App a TS3355 készülékről és a TS3355 készülékre történő közvetlen nyomtatáshoz és szkenneléshez a legtöbb Android és Apple mobileszközön lévő alkalmazáson keresztül, beleértve a népszerű felhőoldalakat is, kiegészítve a vállalat Pixma Cloud Link szolgáltatásával.

 

Mobileszköz-csatlakoztathatóság (mobile.jpg): A Canon alkalmazásai, valamint a harmadik féltől származó alkalmazások és szolgáltatások között nem okozhat gondot a mobiltelefonról való nyomtatás és a beolvasás.

 

A Canon szoftvercsomagja, bár kicsi, de rendkívül hasznos, különösen kezdők számára. A nyomtató/szkenner illesztőprogramján kívül megkapja a Scan Utility (Windows és Mac), a Scan Utility Lite (Mac) és az Easy PhotoPrint szerkesztőszoftvert, nos, a fényképek szerkesztéséhez és nyomtatásához a legtöbb elterjedt platformon. A Message in Print segédprogrammal üzeneteket, linkeket, videókat és egyebeket ágyazhatunk be a kinyomtatott fényképekbe, amelyeket barátaid és családtagjaid beolvashatnak a mobilkészülékük kamerájával, hogy felfedjék vagy lejátsszák.

 

Canon Pixma TS3355 nyomtató teszt

 

Lassú és módszeres


A TS3355 nem a leglassabb nyomtató, de mondhatni közel van hozzá. A Canon 7,7 oldal/perces sebességre értékeli a nyomtatót. A 12 oldalas, monokróm, enyhén formázott Microsoft Word szöveges dokumentumunk nyomtatásakor a 6,3 oldal/perc sebességet ért el, ami 1,4 oldallal kevesebb a Canon ajánlása szerint, azonban egy átlagos felhasználónak ez nem fog gondot okozni.

Amikor a Word fájl eredményeit kombináltuk a bonyolultabb PowerPoint, Excel dokumentumok nyomtatásának eredményeivel, amelyek színes, grafikus és fényképeket tartalmaznak, a TS3355 eredménye 2,2 oldal/percre csökkent, vagyis körülbelül 1 oldal 30 másodpercenként.

De ha nem is a gyors dokumentumnyomtatásra vannak kitalálva, sok ilyen készülék kiválóan alkalmas 10×15 cm (és 13×18 cm) pillanatfelvételek nyomtatására. Igaz, a TS3355 átlagos 1 perc 1 másodperces nyomtatási ideje a 10×15 centis tesztfotóinkhoz nem figyelemre méltó, de az egy perc alatti nyomtatási idő az illesztőprogram Magas vagy Legjobb minőségi beállításával általában elég jónak számít.

 

Nyomtatási minőség: Megéri a várakozást


Egy két patronnal működő otthon nyomtatótól nem várhatjuk el, hogy jobb megjelenésű tartalmat készítsen, mint egy 4 vagy 5 patronnal működő nyomtatótól, különösen fényképek nyomtatásakor. Mégis, a Pixma TS3355 kimenete a szövegreprodukciós tesztjeinkben jól vonalazott, jól formázott és kiválóan olvasható volt, egészen a nagyítás nélkül is jól látható, valamint a kategóriájában mondhatni szép fényképeket lehet vele nyomtatni, színek és a kidolgozás is szép, így a legtöbb családi vagy iskolai nyomtatási és másolási feladatra bőven megfelel. 

 

Magas fenntartási költségek


A legtöbb belépő szintű nyomtató használata drága - bár manapság a keret rugalmasságával megtalálható a módja, hogy csökkentsd a mindennapos üzemeltetési költségeket. Ez viszont sajnos nem igaz a TS3355-re, amely (elődjéhez és legtöbb testvérmodelljéhez hasonlóan) viszonylag alacsony hozamú tintapatronokat használ, amelyek magas oldalankénti költségekkel járnak. 

A fényképek és más színes dokumentumok nagy százalékos tintával való lefedettsége jelentősen többe kerülhet. A legtöbb itt említett, nem Canon gyártmányú gép üzemeltetési költségei hasonlóak.

 

Kezdő multifunkciós nyomtató


Azoknak a családoknak és otthoni irodáknak, ahol alkalmanként házi feladatot, számlákat vagy fényképet kell nyomtatniuk vagy másolniuk, jó választás az olcsó Pixma TS3355. Minél többet nyomtatsz és másolsz, annál kevésbé valószínű, hogy ez a kis nyomtató megfelelő lesz Neked. Ha az előrelátható havi mennyiség meghaladja a 100-150 fotó- vagy dokumentumoldalt, vagy ha kétoldalas nyomtatásra és/vagy másolásra és szkennelésre van szükséged, akkor érdemes egy fokkal jobb készüléket választani. 

 

Előnyök

  • Jó nyomtatási minőség.
  • Könnyű és kompakt kivitel.
  • Sokoldalú mobileszköz-támogatás.
  • Kedvező ár.
     

Hátrányok

  • Magas oldalankénti költség.
  • Nincs automatikus dokumentumadagoló, SD-kártya- vagy USB-pendrive-támogatás, illetve 13 x 18 centinél nagyobb méretű, keret nélküli fotónyomtatás.
  • Lassú dokumentumnyomtatás.
  • Pazarló két patronos tintarendszer.

Vissza a főoldalra »

A terméket a kosárba raktam.

Tovább nézelődöm, vissza a termékekhez
Kosár megtekintése és fizetés